Background Image
guerilla marketing mcdonalds_800x357

ПАРТИЗАНСКИ МАРКЕТИНГ ИЛИ КАК ДА ЗАПОМНЯТ РЕКЛАМАТА НИ ?

ТОВА Е ВИД РЕКЛАМА, КОЯТО МНОГО КОМПАНИИ ЗАПОЧВАТ ЗА ИЗПОЛЗВАТ, ЗАЩОТО ИДЕИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ТОЛКОВА ПРОСТИ И С МАЛКО РАЗХОДИ, НО МНОГО ЕФЕКТИВНИ ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО НА ПОВЕЧЕ ПОТРЕБИТЕЛИ.

“Guerrilla Marketing е рекламна стратегия, която се фокусира върху евтини нетрадиционни маркетингови тактики, които водят до максимални резултати.” – Creative Guerilla Marketing.

Първоначално терминът е въведен от Джей Конрад Левинсън в книгата „Guerilla Marketing“ (превеждано на български като „партизански маркетинг“) . Целта е да се създаде творческа решение за това, как да се представи марката.

Партизанският маркетинг трябва да е изненадващ и вълнуващ за потребителите, създавайки едно незабравимо впечатление, предизвиквайки самите потребители да „вдигат шум“ около рекламната кампания, като споделят и коментират това креативно представяне (social buzz).

ЗА РЕКЛАМНИТЕ ПОСЛАНИЯ

Значението на Партизански маркетинг е не само естетика и визия на дизайна, но и концепцията зад тази идея. Посланието до публиката трябва да бъде ясно и ефективно. Ако потребителят не разбира посланието в кратък период от време, това означава, че концепцията трябва да се преразгледа и промени.

guerilla marketing dentist

Не е необходимо една добра идея да бъде скъпа. Като дизайнери, ние трябва да намерим начини за оптимизиран рекламен резултат – създаване на нещо визуално ефективно, без да е необходим голям бюджет. Така че, ако Вашата компания има творческо решение, може да реализира интересен начин на взаимодействие между Вашата марка и общността.
Guerilla работи за всякакви компании, които продават продукти и услуги.
Партизански маркетинг не означава непременно, че компанията трябва да продаде продукт. Това също може да работи добре за компания, която осигурява нематериални услуги.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ПРИМЕРИ ВИЖТЕ ТУК: