Партизански маркетинг или Как да запомнят рекламата ни?

Това е вид реклама, която много компании започват да използват, защото идеите могат да бъдат толкова прости и с малко разходи, но много ефективни за привличането на повече потребители.

Какво точно е Guerilla Marketing?

“Guerrilla Marketing е рекламна стратегия, която се фокусира върху евтини нетрадиционни маркетингови тактики, които водят до максимални резултати.” – Creative Guerilla Marketing.

Първоначално терминът е въведен от Джей Конрад Левинсън в книгата „Guerilla Marketing“ (превеждано на български като „партизански маркетинг“) . Целта е да се създаде творческа решение за това, как да се представи марката.

Партизанският маркетинг трябва да е изненадващ и вълнуващ за потребителите, създавайки едно незабравимо впечатление, предизвиквайки самите потребители да „вдигат шум“ около рекламната кампания, като споделят и коментират това креативно представяне (social buzz).

За рекламните послания

Значението на Партизански маркетинг е не само естетика и визия на дизайна, но и концепцията зад тази идея. Посланието до публиката трябва да бъде ясно и ефективно. Ако потребителят не разбира посланието в кратък период от време, това означава, че концепцията трябва да се преразгледа и промени.

Не е необходимо една добра идея да бъде скъпа. Като дизайнери, ние трябва да намерим начини за оптимизиран рекламен резултат – създаване на нещо визуално ефективно, без да е необходим голям бюджет. Така че, ако Вашата компания има творческо решение, може да реализира интересен начин на взаимодействие между Вашата марка и общността.
Guerilla работи за всякакви компании, които продават продукти и услуги.
Партизански маркетинг не означава непременно, че компанията трябва да продаде продукт. Това също може да работи добре за компания, която осигурява нематериални услуги.

Тук зъболекар използва Guerilla Marketing в един много евтин начин, чрез показване на венците и зъбите, направени от нарязана хартия. Когато хората минават, те откъсват “зъб” с телефонния номер и адреса на стоматологията.

Още интересни примери вижте тук:

Реклама на антицелулитен продукт
Реклама в паркинг – “Мечтая си да бях…”
Реклама на скокове с парашут
Застрахователна компания
Запазено паркомясто за пияни шoфьори
“Грозната Бети” – Прекалено грозна е, за да ви я покажем!
Реклама на фотоапарати -“Виж го в повече детайли”
Мерцедес – “Наслади се на своя тест-драйв”

Ако търсите или имате подобна идея, ние ще я доразвием и реализираме!

Свържете се с нас за своята безплатна консултация ТУК!