Background Image
statiq smg 3

НЕ ЦЯЛАТА РЕКЛАМА Е МЪРТВА – САМО ЛОШАТА

ТОВА БЕШЕ ЗАКЛЮЧЕНИЕТО НА БРАД ДЖЕЙКМАН, ПРЕЗИДЕНТ НА ГЛОБАЛНАТА ГРУПА ЗА НАПИТКИ НА PEPSICO, КОЙТО ГОВОРИ В THE WALL STREET JOURNAL ПО ВРЕМЕ НА ЕЖЕГОДНИЯ РЕКЛАМЕН ФЕСТИВАЛ В КАН ЛИОН В ЮЖНАТА ЧАСТ НА ФРАНЦИЯ.

„Тук ние празнуваме 0.5% от работата, която всъщност се прави, а останалите 99.5% от работата обикновено са глупости. И когато това се случи, потребителите не искат да видят направеното.“ – каза Джейкман.

Повече потребители използват инструменти, които блокират уеб рекламите – AD BLOCK TOOLS. Търговците са обезпокоени от прозрачността, с която се изразходват бюджетите им от рекламните агенции. И новите медийни пионери произвеждат съдържание от името на марки, което навлиза в терена на традиционните агенции.

brad jakeman_2A4C33A0-F9FC-11E5-8E3502AC9C8D5A27

БРАД ДЖЕЙКМАН

„Г-н Джейкман казва, че с възхода на дигиталната реклама и съпоставката на 30-секундната телевизионна реклама като реликва от отминали времена, търговските марки се чувстват принудени да изхвърлят стотици „произведения“. Но това намалява качеството на маркетинга и създава “дигитално депо” на “съдържанието на глупости, което се получава бързо и евтино и не се свързва с повествованието на марката”, твърди той.

Сър Мартин Сорел (изпълнителен директор на най-голямата компания за маркетингови и рекламни услуги – британският гигант WPP), който управлява най-големия рекламен холдинг в света,  се възползва от възможността да защитава традиционните медии. Той каза, че видеоклиповете във Facebook, където “броенето” се отчита след 3 секунди и потребителите най-често гледат с изключен звук, не са еквивалентни на телевизионни реклами.

martin sorrell

СЪР МАРТИН СОРЕЛ

shane smith

ШЕЙН СМИТ

Що се отнася до бъдещето, Шейн Смит (основател на медийния бранд VICE) предрича “избиване” сред медиите, тъй като търговците разбират къде да изразходват парите си и медийните компании ще се борят за тези долари.

“Ще има консолидация в медиите”, каза Смит. “Само силните оцеляват.”

АКО ИСКАТЕ ВАШИЯТ БИЗНЕС СЪЩО ДА ОЦЕЛЕЕ, НИЕ ОТ SMART MEDIA GROUP ЩЕ ВИ ДАДЕМ ПРАВИЛНИТЕ СЪВЕТИ!