Background Image
smartmediagroup реклама таргет 1

КАК ДА НЕ „ЗАКОПАЕМ“ БИЗНЕСА СИ, РЕКЛАМИРАЙКИ ГРЕШНО ?

С разширяването и прогреса на една структура възникват множество въпроси, сред които именно: „Как да оптимизираме дейностите си?“ или „Как да имаме много продажби с малко усилие?“

Отговорът е един: АУТСОРСИНГ. 

Първо трябва да изясним какво точно е аутсорсинг?
Дефиницията може да се обобщи с едно изречение: Предоставянето на вътрешни за дадена фирма функции за изпълнение от друга, специализирана в областта.

Какви са предимствата на Аутсорсинг в рекламата? 
Напоследък срещаме много бизнес единици, които разчитат на фирмените кадри за своите бизнес стратегии, рекламни кампании и изграждане на имидж.

Защо това не кореспондира с развитието на бизнес структурите в глобален план?

Много е просто. За да създаде отдел, който изпълнява функциите например на Smart Media Group, трябва да се инвестира огромен ресурс от време и финансови средства за създаването му, след което следват още инвестиции в поддръжката му.
Човешкият фактор играе голяма роля в това – служителите трябва да са компетентни във всеки един сектор – Реклама, PR, SEO, социални мрежи, WEB разработки; да бъдат лоялни към работодателя, да познават бизнеса, и още, и още…

Фирмите от малкия и среден бизнес прехвърлят тези задължения на управители и други служители, които нито разполагат с времето, нито с желанието, а освен това имат бегли познания за рекламния сектор. Те от своя страна правят опит да жонглират с основните си функции и да се справят и с рекламата и PR-а на фирмата. Резултатът в дългосрочен план е разрушителен. Създават се множество скъпи и неефективни реклами, които, ако не успеят да отблъснат потребителя, то предизвикват у него апатия (в най-добрия случай).
Представата на потребителя за бизнеса и връзката с него се неглижира до такава степен, че дори качеството на продукта/услугата не могат да поправят това.

НЯКОЛКО СЪВЕТА

1. Маркетинг, Реклама и PR са съвсем различни сектори. Те могат да кореспондират помежду си, но имат съвсем различни функции. Не бъркайте трите понятия в никакъв случай!

2. Поставете се на мястото на потребителя. Как той ще приеме вашата идея? Това, че нещо се харесва от Вас, не означава, че потребителят ще го приеме по същия начин. Мислете прагматично.

3. Не прекалявайте с вълшебния прашец, който ръсите върху продукта на фирмата – потребителят има достатъчно силен инстинкт, за да усети кога една реклама е прекалено напудрена и се дразни от това.

4. Приоритизирайте акцентите в рекламата и опитайте да планирате дългосрочно. Всяка фирма търси дългосрочна стабилност. Еднократните кампании носят еднократни печалби.

5. Ако смятате, че Ви липсва вдъхновение, се обърнете към нас и ние ще дадем нужното за растеж на печалбите ви и ще изградим силна връзка между потребителя и бизнеса ви.